foodtruck delikatesy Festival jídla Škola vaøení
 

5. – 6. září 2015

Zámek Troja, Praha

Co ochutnáte

Apartmán - Hotel Jítrava

Jítrava 70, Rynoltice
www.jitrava.cz

Popis:

V rodinném Apartmán-Hotelu Jítrava nabízíme jedinečné ubytování. Hotel je odlišný od ostatních možností ubytování v Lužických horách. Nabízíme komfortní apartmány vysoce převyšující ubytovací standard v tomto regionu. Pokoje jsou vkusně zařízeny, vybaveny klimatizací, stylovým dřevěným nábytkem a voní čistotou Lužických hor. Samotný apartmán–hotel zapadá do zdejší krajiny, je vystavěn zcela v lužickém stylu a dýchne z něj na hosty vzpomínka na Lužické Srby. K dispozici je 19 apartmánů, každý ve svém stylu – od královského, přes jezdecký nebo šípkový až po cyklistický a zahradní apartmán. Vybavení apartmánů je opravdu stylové a vkusné. Hotel má bezbariérový vstup, výhled na Lužické hory, blízká golfová hřiště, wi-fi internetové připojení a vůbec všechen luxus a pohodlí. Nenajdete příjemnější ubytování v Lužických horách. Součástí hotelu je „Hostinec U podkovy“. Ten se zaměřuje na nabídku sezónních jídel a kvalita jídla je pro něj klíčová. Maso - ZVĚŘINU, JEHNĚČÍ A HOVĚZÍ máme ze své produkce " Farmy Jítrava". Jedinečné zpracování v malé bourárně s ohledem na odležení a zrání masa. Ve stylovém hostinci kterému vévodí svým kulinárním uměním Martin Dvořák se snažíme nabízet kvalitní produkty ve skvělé a neotřelé formě.

Festivalové menu:

  • Čerstvý KOZÍ SÝR, červená řepa a 5 druhů zelených listů
  • HOVĚZÍ TATARÁČEK z mladého býčka, česnekový chléb
  • SRNČÍ PLEC, černý rybíz, bezový květ a žemle
  • KANČÍ HŘBET „medium”, tuřín, černý kořen a smetana
  • Rolovaný HOVĚZÍ PUPEK, kapusta a fialové brambory
  • HRUŠKY z naší aleje, piškot a tvaroh
  • Výhodné menu (3 chody - předkrm - hlavní chod – desert)
3 CHEF
4 CHEF
5 CHEF
6 CHEF
5 CHEF
2 CHEF
10 CHEF

Poznámka: Zvýrazněné velkým písmenem je z naší produkce (Hovězí – ABERDEEN ANGUS, Jehněčí –SUFFOLK a TEXEL)

Farma Jítrava

Jitrava 5, Rynoltice
eshop.jitrava.cz

Popis:

Kvalitní zpracování masa jako základního produktu je pro nás samozřejmostí. V naší malé až rodinné bourárně zpracováváme maso z vlastního chovu JEHNĚČÍ, HOVĚZÍ A ZVĚŘINU z vlastních revírů. Dále vykupujeme od malovýrobců králíky, z okolních honiteb pernatou zvěř... Naším cílem není KVANTITA, ale především kvalita. NA festivalu se můžete těšit na zcela odlišný způsob prezentace farmy jako takové a velký výběr výrobků přímo na místě.. V sobotu se můžete těsit na praktickou ukázku zpracování jehněčího masa.

Festivalové menu:

  • JELENÍ ŠUNKA, domácí chléb, křenové máslo
  • KANČÍ KLOBÁSA určená k sušení
  • JEHNĚČÍ KLOBÁSKA s tymiánem
  • VÝBĚR MAS Z NAŠÍ FARMY
3 CHEF
2 CHEF
2 CHEF
od 3 CHEF

Be...by Sodexo

IBC, Pobřežní 3, 186 00 Praha 8
ibc.portal.sodexo.cz

Popis:

Použití čerstvých a sezónních surovin je jedním z hlavních principů Restaurace Be...by Sodexo.
Využíváme nové, moderní technologie, na kterých připravujeme naši nabídku přímo před hosty. Nové prostředí restaurace podporuje příjemný gastronomický zážitek.
Vypněte, odpočiňte si a osvěžte se naším jídlem pro dobrou náladu…

Festivalové menu:

  • Tataráček z uzeného tofu s koprem, hořčičnou tofunézou a limetou podávaný s pečivem
  • Marinovaná červená řepa s jemným kravským sýrem, dresinkem a piniové oříšky
  • Zeleninové červené kari s tofu, kokosovým mlékem a s jasmínovou rýží nebo bulgurem
  • Quesadilla s rajčaty, čerstvým špenátem, olivami a sýrem feta, rýže, guacamole, rajčatová salsa a zakysaná smetana
  • Pomalu tažená hovězí žebra v demi glace s česnekem, bylinkami a šalotkou, pyré ze zauzených pečených brambor a zeleninovou slámou
  • Pečený cheesecake s marinovanými višněmi
  • Citronový sorbet s Campari a filety z pomerančů koupaných v Proseccu
  • Výhodné menu
2 CHEF
2 CHEF
4 CHEF
4 CHEF
5 CHEF
2 CHEF
2 CHEF
6 CHEF

Bresto

Štěpánská 31, Praha 1
www.bresto.cz

Popis:

Restaurant Bresto je zaměřen na autentickou italskou kuchyni, tzn. čerstvé ryby, domácí čerstvé i bezlepkové těstoviny, vynikající steaky a originální dezerty. Pracujeme pouze s prvotřídními surovinami dováženými přímo z Itálie a to 3x do týdne. Na vše sám osobně dohlíží náš šéfkuchař Roman Tourek, jež se může pyšnit zkušenostmi z těch nejlepších italských, ale i českých restaurací. U nás vaří profík!
V nabídce naší restaurace dále najdete přes 300 druhů vín z celého světa, z nichž většinu sami dovážíme a které osobně, a to velice pečlivě, vybírá sám pan spolumajitel a sommeliér Tomáš Breburda.
Naši restauraci najdete v centru Prahy, ve Štěpánské ulici 31. Těšíme se na Vaši návštěvu.

Festivalové menu:

  • Jemně zauzené husí prso, espuma foie gras s černým lanýžem, pomerančové želé, jedlé květy
    (Petto d‘oca affumicato, spuma di foie gras con tartufo nero,gelée all‘ arancia, fiori da mangiare
  • Grilovaná chobotnice na dřevěném uhlí, salát z čočky Beluga se zeleninou a rajčetem San Marzano, seafood emulze, sakura
    (Polpo alla griglia, insalata di lenticchie beluga con verdura e pomodoro di San Marzano, emulsione ai frutti di mare, sakura erbe)
  • Zapečený lilek s rajčaty, bazalkou a mozzarellou
    (Melanzane alla parmigiana)
  • Hříbkové risotto s cuketou
    (Risotto con porcini e zucchini)
  • Pomalu tažený telecí karabáček na zelenině a víně Chianti, květákové pyré s citronem Sorrento
    (Stracotto di vitello al Chianti con verdura, puré di cavolfiore con limone di Sorrento)
  • Pečený dort z bílé čokolády Valrhona a pistácií Bront
    (Torta al pistacchio di Bronte con cioccolato bianco di Valrhona)
5 CHEF
6 CHEF
4 CHEF
5 CHEF
6 CHEF
4 CHEF

Burger Bar

Dolce Villa Hotel, Nebušická 93, Praha 6
www.burgerbar.cz
www.dolcevilla.cz

Popis:

Burger restaurace Burger Bar je již tradičním účastníkem Foodparade. I letos se můžete těšit na tradiční i originální chuťové kombinace v domácích houskách sypaných sezamem. V naší restauraci se zahrádkou situované v klidné části Prahy 6 najdete ale i jiné dobroty. Šéfkuchař Ondřej Vykusa strávil velkou část své kariéry v luxusních rezortech v Karibiku, proto některé jeho pokrmy jsou v Čechách naprosto originální technikou přípravy či chuťovými kombinacemi. V restauraci najdete také více druhů piva – na sedmikohoutové pípě tradiční značky doplňuje produkce z menších a středních pivovarů, v láhvi pak nabízíme mnoho druhů belgických piv včetně několika trapistických. Burger Bar je vhodný ale i pro soukromé či firemní akce, oslavy a zejména svatby, kde Vám pod značkou Svatba v Dolce Villa připravíme krásnou svatbu v okolí Prahy s obřadem na zahrádce.

Festivalové menu:

  • Burger Dolce Villa s křepelčím vajíčkem v domácí housce sypané sezamem (mleté hovězí maso, křepelčí vajíčko, slanina, čedar, nakládaná okurka, cibule, rajče, listový salát, dijonská hořčice, kečup)
  • Pikantní Latino burger s avokádem v domácí housce sypané sezamem (mleté hovězí maso, avokádo, slanina, pikantní omáčka chimichurri z čerstvých bylinek a chilli papriček, čedarová omáčka, rajče, listový salát)
  • Trhaný vepřový burger s ananasem v domácí housce sypané sezamem (pomalu pečené vepřové maso natrhané na vlákna a ochucené barbecue omáčkou, ananas, česneková majonéza, listový salát)
  • Jahodový shake (smetanový zmrzlinový jahodový dezert)

Burger meets Diplomat

Diplomat Hotel
Evropská 15, Praha 6
www.diplomathotel.cz

Popis:

Diplomat Hotel překračuje hranice kreativity a představuje výběr těch nejchutnějších burgerů ve městě. Bohatě obložené a s vynikajícími dresinky, takové jsou burgery v Café Klimt. V nabídce nehledejte žádné fádní hamburgery. Vyzkoušejte Piri-piri & Choriso Burger nebo jedinečný Diplomat Burger, který nabídne více, než očekáváte: více chutí, více požitků, více toho, co milovat. Ať už jste vegetarián nebo ne, jistě se zamilujete do Veggie Burgeru s tofu, do perfektního bezmasého jídla plného bílkovin.

Festivalové menu:

  • Foie Gras burger
  • Chorizo burger
  • Krevetový burger s řasou Wakame
  • Cheese burger
  • Výhodné menu (Chorizo burger, Cheese burger, Krevetový burger s řasou Wakame)
6 CHEF
5 CHEF
5 CHEF
5 CHEF
10 CHEF

Café Restaurant Esprit (Holiday Inn) - pouze neděle 6.9.2015

Holiday Inn Prague Congress Centre
Na Pankráci 15, Praha 4
www.facebook.com/CafeRestaurantEsprit

Popis:

Přijďte okusit moderní českou gastronomii a kulinářské umění našeho šéfkuchaře Radka Benetky. Společně se svým týmem připravuje jídla moderní i tradiční české kuchyně. S harmonií osvědčených kulinářských triků a chutí je jeho menu vždy výtečné a plné překvapení.

Festivalové menu - neděle:

  • Tataráček z marinovaného pstruha, bramborová wafle, zelené gazpacho
  • Pastrami z bizona, hořčičná espuma, marinovaná letní zelenina
  • Tournedos z vepřové panenky, ragout z lišek, bylinkové špetzle
  • Čokoládová koule, mučenková pannacotta, caramel
  • Mat&Toni
  • Výhodné menu:
  • Tataráček + panenka + Mat&Toni
  • Panenka + čokokoule + Mat&Toni
4 CHEF
8 CHEF
6 CHEF
3 CHEF
3 CHEF

10 CHEF
10 CHEF

Dům francouzské gastronomie La Gare - pouze sobota 5.9.2015

V Celnici 3, Praha 1
www.lagare.cz

Popis:

Místo, kde si opravdu každý najde ten svůj kousek Francie, pod jednou střechou na 1000 m2, V Celnici 3, Praha 1, se jedním vstupem ocitnete v tradiční Brasserii La Gare s tradičním kouhoutem na víně, žabími stehýnky a šneky a po pár schodech do sklepení pak v Le WINstub – alsaském vinném sklepě s vinotékou, kde specialitou je Tarte Flambée a francouzské hovězí z grilu.
Druhý vstup pak patří známému lahůdkářství, pekařství, uzenářství, cukrářství a čokolatérii. Domácí terinky, uzená kachní prsa, zauzený losos, paštiky, koláče, dorty, pečivo, markonky, pralinky nebo dovážené delikátní salámky, uzeniny a sýry Vás doslova omráčí a nedovolí odejít s prázdnou. Ochutnejte na místě nebo si naše lahůdky nechte zabalit. Sýry i uzeniny Vám nakrájíme a pokud pořádáte oslavu nebo posezení s přáteli i nazdobíme a připravíme rovnou ke konzumaci.
Těšíme se na Vaši návštěvu!

Festivalové menu - sobota:

  • Bramborové pyré a la Joel Robuchon s letními lanýži a plátkem foie gras
  • Mušle se zeleninou, tymiánem a bílým vínem, francouzská baguette
  • Výběr z domácích makronek – 1 ks
  • Výhodné menu (předkrm, mušle, 1 makronka)
5 CHEF
5 CHEF
1 CHEF
10 CHEF

Etnosvět

Tyršova 1832/7, Praha
www.facebook.com/etnosvet

Popis:

Poznejte novou mezinárodní vegetariánskou restauraci Etnosvět, v unikátním třípatrovém prostoru náš mezinárodní tým neustále připravuje snoubení gastronomie a pestrých kulturních zážitků.
V průběhu dne můžete ochutnat náš skvělý bufet, který obsahuje více než 50 druhů pestrých vegetariánských pokrmů, a máte tak možnost si připravit chutné jídlo dle svých preferencí. Nebo ochutnejte rafinované kombinace našeho protřelého šéfkuchaře Claytona Powella z á la carte a spojte to se skleničkou kvalitního vína.
Na festivalu Foodparade pro Vás připravíme řadu skvělých pokrmů z naší nabídky. Jsme si jisti, že Vás naše vegetariánské pokrmy překvapí a osloví.
Těšíme se na Vaši návštěvu na festivale, nebo v naší restauraci Etnosvět poblíž I.P. Pavlova.

Festivalové menu:

  • Veganský tataráček, kapary v oleji, tymiánový chlebový chips
  • Seitanový špízek, bílá ředkev, satay omáčka
  • "Kachní" rolky, marinovaná okurka, hoisin omáčka
  • Falafelový wrap, kořeněný lilek, citronovo-česneková emulze
  • Nudličky uzeného tempehu na asijském salátu
  • Mini burger, batátové chipsy
  • Avokádová čokoládová pěna s pečenou bílou čokoládou
  • Výhodné menu (1 předrkm, 1 hlavní jídlo a dezert)
4 CHEF
4 CHEF
4 CHEF
6 CHEF
6 CHEF
6 CHEF
4 CHEF
12 CHEF

Hmyz na talíři

www.hmyznataliri.cz

Popis:

Chcete vyzkoušet něco netradičního a zažít opravdový gurmánský zážitek? Navštivte řízené degustace našich odborníků a staňte se součástí nezapomenutelné akce. Přímo před Vámi připraví čerstvé hmyzí ochutnávky a současně se dozvíte vše ze světa entomofágie, historie pojídání hmyzu, rozšíření ve světě a zároveň třeba naleznete inspiraci pro své domácí kuchařské experimenty. Nejen že to chutná, ale hlavně je to zdravé. Ne nadarmo se hmyz nazývá surovinou třetího tisíciletí….

Festivalové menu:

  • Cvrček banánový (10-15ks)
  • Zophobas - Potemník brazilský (8-12ks)
  • Šváb argentinský (2ks)
  • Výhodné menu výběr 2 druhy
  • Výhodné menu 3 druhy
  • Veleštír
4 CHEF
4 CHEF
4 CHEF
6 CHEF
8 CHEF
15 CHEF

Husí játra

Budečská 851/28, Praha 2
www.husijatra.cz

Popis:

Husí játra jsou projektem pro znovuobjevení chuti pravých husích jater a výrobků z nich. „Husí játra“ si vymyslel Filip Töpfer roku 2013 jako svoji vlastní privátní značku, která měla za úkol dodat na trh to, co tu dlouhou dobu chybí. Husí játra spolupracují s řadou farem v jihovýchodní části Maďarska a díky tomu dováží to nejlepší za tu nejlepší možnou cenu. Zpočátku šlo o poctivé husí a kachní foie gras, ale později se ukázalo, že čeští zákazníci stojí o víc! Postupně přicházely další a další impulzy k rozvoji Husích jater, až se původně nenápadný projekt rozrostl do takové nabídky, kterou Vám představuje Husí catering.

Festivalové menu:

  • Paštika z husích Foie gras s jablky a cibulkou
  • Husí kaldoun s játrovým knedlíčkem
  • Husí perkelt
  • Husí játra s jablky, cibulkou a kváskovým chlebem
  • Výrobky z husích jater Foie gras
3 CHEF
3 CHEF
5 CHEF
10 CHEF
3-15 CHEF

Chorvatské ryby

www.chorvatskeryby.cz

Popis:

Jsme dovozci čerstvých ryb z Chorvatska. Drobní rybáři, s nimiž spolupracujeme, vyjíždějí na krátké, většinou jednodenní lovy. Ryby od nich kupujeme ihned po návratu na pevninu, což garantuje nejvyšší čerstvost, potvrzenou certifikátem o datu výlovu, kterým se můžeme pochlubit jako jediní na trhu. Ostatní distributoři v Čechách ryby dovážejí z velkých lodí resp. rybářských burz, odkud se k nám dostanou po 4-6 dnech skladování na ledě. Jsou i nadále dobré, ale - jsou opravdu čerstvé? Chorvatské ryby - dnes vylovené, zítra na Vašem stole!
Jsme seafood grill a naše speciality připravujeme dle tradičních chorvatských receptů. Hlavní produkty: kalamáry, chobotnice, krevety, mušle.

Festivalové menu:

  • Specialiy z grilu na dřevěné uhlí:
    • Kalamáry
    • Krevety
    • Chobotnice
  • Mušle na víně
  • Rizoto plodů moře

5 CHEF
5 CHEF
5 CHEF
5 CHEF
5 CHEF

InterContinental Hotel Prague

Pařížská 30, Praha 1
www.icprague.com

Popis:

Restaurace Zlatá Praha
www.zlatapraharestaurant.cz
Restaurace Zlatá Praha spolu s venkovní terasou se nachází v devátém patře hotelu InterContinental Prague a řadí se k nejlepším požitkům, které může naše hlavní město v oblasti gastronomie nabídnout. Hosté zde mohou ochutnat z nabídky jak české, tak i mezinárodní kuchyně spojené s magickou atmosférou pohledu na panoramata pražského Starého Města, jenž jsou zejména v noci opravdu nezapomenutelná.
Zárukou spokojenosti je také vysoce profesionální a zkušený personál, který svým hostům připraví neopakovatelný gastronomický zážitek. Tým kuchařů pod taktovkou Executive Chefa, Miroslava Kubece, Prezidenta Asociace kuchařů a cukrářů ČR a šéfkuchaře Pavla Buchwaldka, připravuje bohatou nabídku jídel z pečlivě vybraných surovin, která vychází vstříc požadavkům hostů a zaručí jim neopakovatelný kulinářský zážitek.



Catering by InterContinental Prague
www.iccatering.cz
Umí se odlišit! Uspokojí Vaše přání a překonají Vaše představy. Dělají to, co opravdu očekáváte, a ještě mnohem víc. Jejich hlavním cílem je Váš úspěch.
Catering by InterContinental Prague nabízí nadstandardní servis, flexibilitu, prémiovou kvalitu jídel a nápojů, ať již se jedná o velkou společenskou událost či intimní večeři, obchodní schůzku, pracovní oběd nebo firemní prezentaci. Vždy na nejvyšší úrovni s ohledem na prostředí, ve kterém se akce koná.

Festivalové menu - sobota:

  • Hovězí tatarák, chlebová oplatka, celerová remuláda
    (Beef tartar, bread biscuit, celery remoulade)
  • Chobotnice, cuketové pyré a pečená cuketa, kuřecí jus s chorizema
    (Octopus with zucchini purée, roasted zucchini and chicken jus with chorizo)
  • Kotleta z přeštického vepře, zadělávaná kedlubna
    (Pork cutlet of the “Přeštice pig”, turnip with creamy sauce)
  • Tonka beans panna cotta, zmrzlina z bílé čokolády, kokos
    (Tonka beans panna cotta, white chocolate ice cream, coconut crumble)
  • Výhodné menu
4 CHEF
4 CHEF
5 CHEF
3 CHEF
13 CHEF

Festivalové menu - neděle:

  • Vepřová terina, marinovaná řepa, lískové oříšky a lískooříškový dressing
    (Pork terrine, marinated beetroot, hazelnuts and hazelnut dressing)
  • Bylinkové noky s ředkvičkami a cukrovým hráškem
    (Herb gnocchi with radish and sugarsnap peas)
  • V másle pošírovaný halibut, petrželový olej, Berrue blanc, bramborové noky a keňské fazolky
    (Butter poached halibut, salmon caviar, Beurre blanc sauce, parsley oil, Kenya beans, potato gnocchi)
  • Křupavý čokoládový řez z dulcey čokolády s černorybízovou sedlinou a karamelovou zmrzlinou
    (Crispy Dulcey chocolate slice, blackcurrant custard and caramel ice cream)
  • Výhodné menu
4 CHEF
3 CHEF
6 CHEF
4 CHEF
14 CHEF

La Boucherie & Bistrot M

Zubatého 5, Praha 5
www.laboucheriem.cz

Popis:

Pokud chcete ochutnat Francii v centru Prahy, přijďte do La Boucherie & Bistrot M na Praze 5. Příjemně Vás překvapí sympatické rozdělení malého podniku do tří zón, které nabízí uspokojení pro široký okruh zákazníků. V první zóně si můžete při zastávce „na cestě“ koupit typické francouzské speciality, maso a delikatesy. Druhá zóna je pro ty, kteří mají málo času a chtějí se rychle a dobře najíst. Ve třetí zóně rádi strávíte více času nejen při jídle, ale i při sklence vynikajícího francouzského vína. Obslouží Vás přímo majitel podniku Jean-Paul Manzac, který Vás svým přístupem přesvědčí, že se na kvalitu služeb podniku můžete plně spolehnout. Navíc si s ním můžete popovídat nejen o jídle, ale i o všem co Vás o Francii zajímá. Takže můžete mít chvílemi i pocit, že jste na návštěvě u blízkého známého ve Francii. K domácí atmosféře přispívá i otevřená kuchyň, kde vidíte šéfkuchaře Lukáše Sommera připravovat jídlo před Vašima očima. Přijďte se přesvědčit a užít si atmosféru pravé francouzské bistrot.

Festivalové menu:

  • Tataráček z kachních prsou s foia gras a olejem z lískových oříšků
  • Potage st. Germain s mušlemi Sv. Jakuba
  • Salát GASCONNE (Frisée salát s plátky uzených kachních prsou, konfitovanými žaludky, kousky teriny z foia gras a malinovým vinegretem
  • Roláda z kohouta dušená na červeném víně s bramborovou kaší a karotkou vichy
  • Parmice nachová s ratatouille zeleninou a omáčkou vierge
  • Café Gourmand (Tarte tatin, Pošírovaná hruška na červeném víně, Čokoládový dort s limetkovým karamelem)
4 CHEF
3 CHEF
3 CHEF
5 CHEF
5 CHEF
4 CHEF

Le Burger

Nádražní 300/100, 150 00 Praha 5
www.le-burger.cz

Popis:

V restauraci Le Burger nabízíme tradiční americkou kuchyni spojenou s rafinovaností francouzských chutí. Na našem jídelním lístku najdete kromě klasických receptů i burgery, které Vás svým složením tak trochu překvapí. A jsme si jistí, že to bude překvapení příjemné.
Otevřená kuchyně, možnost upravit si část jídel dle vlastní chuti, nejkvalitnější čerstvé suroviny, zkušený tým a příjemné, jednoduché prostředí moderní restaurace, to vše by Vám mělo přinést nevšední kulinářský zážitek.

Festivalové menu:

  • Vegaburger ze Středozemí (domácí černá bulka, placka z kuskusu, cizrny a čočky, kečup, rukola, čedar, zakysaná smetana)
  • Paleo burger s batátem („bulka“ z batátu, mleté hovězí maso, kečup, zakysaná smetana, rukola, červená cibule, kyselá okurka)
  • Portobello paleo burger („bulka“ z portobella, mleté hovězí maso, kečup, ledový salát, kyselá okurka, rajče, slanina, majonéza)
  • Pálivý cheeseburger v černé bulce (domácí černá bulka, mleté hovězí maso, majonéza, ledový salát, čedar, rajče, kyselá okurka, jalapenos, kečup)
  • Blue Burger(domácí bulka, mleté hovězí maso, medová hořčice, rukola, rajče, blue cheese, zakysaná smetana)
  • Domácí cheesecake v zavařovací sklenici
  • Domácí hranolky s majonézou
  • Výhodné menu (2 burgery dle výběru, domácí cheesecake v zavařovací sklenici)
5 CHEF
5 CHEF
6 CHEF
5 CHEF
5 CHEF
4 CHEF
2 CHEF
12 CHEF

MAKRO Cash & Carry ČR

www.makro.cz

Popis:

Stejně jako loni, i letos se bude v rámci Foodparade konat celostátní finále již 6. ročníku MAKRO Mistrovství ČR ve filetování čerstvého lososa. V sobotu 5. září od 11.30 se zde utkají nejlepší šéfkuchaři z celé republiky. Jejich úkolem bude proměnit pětikilového lososa na dva filety. Návštěvníci mohou delikatesy z lososa také ochutnat. Ve stánku MAKRO budou v nabídce osvěžující saláty s lososem nebo oblíbený lososový tatarák.

Festivalové menu:

  • Ceasar salát s grilovaným lososem
  • Míchaný salát s grilovaným lososem a dresingem tisíc ostrovů
  • Asijský salát s kousky lososa
  • Lososový tatarák
  • Aperol Spritz
4 CHEF
4 CHEF
4 CHEF
4 CHEF
4 CHEF

Mesy restaurant

Bělehradská 98, Praha 2
www.mesyrestaurant.com

Popis:

Náš tým vás vítá v restauraci Mesy!
Thajská kuchyně je mimořádně pestrá, rozmanitá, rafinovaná a krom nespočtu různých chutí klade také velký důraz na celkový vzhled jídla a kulturu stolování. Čerstvé suroviny a bylinky, které thajská kuchyně využívá a rychlost přípravy jednotlivých pokrmů zaručují zachování původní chuti těchto surovin.
Prožijte s námi jedinečný gurmánský výlet do Thajska díky této světově proslulé kuchyni. Nechte o sebe pečovat náš tým a věříme, že příjemná a klidná atmosféra naší restaurace vám celkový zážitek z tradiční thajské kuchyně jen umocní.

Festivalové menu:

  • SOM TOM & KAI YANG (Pálivý salát s papájou, thajským grilovaným kuřetem, lepivou rýží a čerstvou zeleninou)
  • Grilované mořské plody s pálivou domácí omáčkou MESY, podávané s lepivou rýží a čerstvou zeleninou:
    • Tigří krevety
    • Filet z mořského vlka
    • Sépie
    • Ústřice
  • Grilovaná vepřová krkovička s čerstvou červenou cibulí a koriandrem
  • Marinové hovězí maso na grilu s čerstvou červenou cibulí a thajskými bylinkami
  • PHAD SE-U MU (Smažené nudle s vepřovým masem a zeleninou)
  • BA MI MU DANG (Žlutá polévka s nudlemi a vepřovým BBQ masem a zeleninou)
  • Čerstvý LONGAN juice
  • Čerstvý thajský ledový čaj s citrónem
8 CHEF

6 CHEF
6 CHEF
5 CHEF
3 CHEF
5 CHEF
5 CHEF
5 CHEF
5 CHEF
2 CHEF
2 CHEF

MyRaw Café

Dlouhá 727/39, Praha 1
www.myraw.cz

Popis:

Kavárna MyRaw Café je stoupencem raw vegan food, tedy zdravého životního stylu, kdy veškeré suroviny jsou zpracovávány max. do teploty 42° C, a proto si zachovávají svoji „živou“ hodnotu všech enzymů a vitamínů.
MyRaw café je raw food kavárnou, kde se Vaše chutě pojí s nebem a kde se snoubí zdánlivě nespojitelné – požitek z vynikající, čerstvě pražené kávy a zdravého životního stylu delikátního raw food.
V naší kavárně Vám nabídneme tu nejlepší praženou kávu, jakož i alternativní přípravu kávy. Veškeré naše výrobky jsou připravovány z čerstvých a čistě rostlinných, převážně bio surovin, které neobsahují lepek, laktózu ani cukr. Přesvědčit se o tom můžete na vlastní oči přímo v naší útulné kavárně ve stylu Provance, neboť výroba veškerých raw food produktů probíhá přímo před Vámi ve formě tzv. show – cooking.

Festivalové menu:

  • Thajské klobásky s chilli omáčkou
  • Petrželové preclíky s bylinkovou omáčkou
  • Mini quiche (řepovo-špenátový, eggless)
  • Zeleninová kapsa s bylinkovou omáčkou
  • Žampiony plněné pažitkovým pestem (3 ks)
  • Caramel mocca bliss
  • Better mood tartaletky
  • Svatební koláčky
  • Ovocné koláče
  • Jahodovo – citrónová kostka
  • Levandule na citrónu
  • Tirawmisu
2 CHEF
2 CHEF
3 CHEF
4 CHEF
4 CHEF
2 CHEF
3 CHEF
1 CHEF
3 CHEF
3 CHEF
3 CHEF
3 CHEF

Nostalgie

Rybna 3, Praha 1
www.restaurace-nostalgie.cz

Popis:

Restaurace Nostalgie se nachází v samém srdci Prahy na Starém městě v Rybné ulici.
Její hlavní výsadou je poctivá staročeská kuchyně, která je připravována s láskou a převážně z lokálních surovin a její čerstvost a kvalita je vždy zaručena. Již v samotném názvu restaurace Nostalgie je vyjádřen charakter celé restaurace – vrátit se o pár let zpět a užít si atmosféru prvorepublikových portrétů české filmové scény s příjemnou obsluhou a opravdovou českou kuchyní. Celá restaurace je přímo stvořená pro rodinná setkání, romantická posezení s blízkými, ale i pro obchodní jednání a slavnostní příležitosti.

…něco o kuchyni
V naší restauraci připravujeme všechny pokrmy z prvotřídních lokálních surovin od prověřených dodavatelů a našim milým zákazníkům tak můžeme nabídnout vynikající staročeské pokrmy, ale i delikátní pokrmy mezinárodní kuchyně. Společným znakem všech našich pokrmů je vysoká kvalita a důraz na prvotřídní servis.

...něco o servisu
V restauraci Nostalgie dbáme na kvalitní servis a prezentaci všech námi připravených pokrmů, neboť je z našeho pohledu velmi důležité, aby všechny pokrmy lahodily nejen chuťovým pohárkům, ale i oku všech našich zákazníků.

Festivalové menu:

  • Sulc z uzeného jazyka na vídeňský způsob
  • Krém z bílých husích jater dle Hraběte Esterhazyho
  • Kližka na víně s ořechovým knedlíkem dle císařovny Sisi
  • Bažantí galantina na zámecký způsob s jeřabinovým zelím a petrželové nočky
4 CHEF
5 CHEF
7 CHEF
8 CHEF

Pepe Lopez

Na příkopě 25, Praha 1
www.pepelopez.cz

Popis:

Pepe Lopez jsou typicky mexické restaurace s cocktail barem a music clubem, které se snaží vykreslit mexickou národní identitu v našich podmínkách.
Ingredience pro přípravu jídel jsou dovážené přímo z Mexika, což je základ pro zachování originálních receptur.
V neposlední řadě doporučujeme náš cocktailový lístek, na kterém najdete velké množství cocktailů a tequil. V restauracích uslyšíte pravou kubánskou salsu, merenque, bachatu v podání pravých hudebních latino skupin a mexické Mariachi.

Festivalové menu:

  • Tacos noc Camarones
  • Burrito de Res
  • Grilovaný Rump steak se salsou Molcajete
  • Tamarindový koláček s dulce de leche
4 CHEF
4 CHEF
8 CHEF
3 CHEF

Président

www.president.cz

Popis:

Sýry značky Président jsou ideálním společníkem pro okamžiky plné pohody. Jejich dokonalou chuť si užijete při každé příležitosti. Se svými blízkými si je můžete vychutnat nejen s křupavým pečivem nebo chutným vínem, ale také v různých netradičních kombinacích.
Značka Président Vás nyní zve ke svému stánku s příjemným posezením, kde si budete moci pochutnat na grilovaných sýrech Camembert s provensálským nebo farmářským kořením, které potěší všechny Vaše smysly a pohladí chuťové pohárky.

Festivalové menu:

  • Président Camembert na grilu s farmářskými bylinkami
1 CHEF

Steakgrill

Račiněves 189, Roudnice nad Labem
www.steakgrill.cz

Popis:

Ojedinělý český restaurační koncept zaměřený na přípravu jídel mezinárodní kuchyně z čerstvých surovin přímo na objednávku. Jídla se připravují na profesionálním kuchyňském zařízení, jako jsou griddle, grill, sous vide, čínský wok, konvektomat atd.

Festivalové menu:

  • Americká specialita: Texaské Chilli - hustá pálivá polévka plná mletého hovězího a vepřového masa, drcených rajčat, Jalapeňos papriček a fazolí
  • Fajita burger - vepřová panenka na nudličky s paprikou, cibulí a kořením, dresing, ledový salát
  • Hovězí čtvrť z mladého býka rožněná na bukovém dřevě, lahůdkové brambory s rozmarýnem, naše remuláda
  • Cherry Jubilee - třešně v karamelové omáčce s vanilkovou zmrzlinou
2 CHEF
4 CHEF
5 CHEF
3 CHEF

Sushitime

Sokolovská 42, Praha 8
www.sushitime.cz

Popis:

Příprava a rozvoz sushi a jídel z woku. Sushitime znamená, že si nyní můžete dopřát čerstvé sushi nebo jídla z woku kdekoliv dostanete chuť. Přivezou vám ho za pár minut a zaplatíte méně než v restauraci.
Sushitime přináší zážitkovou gastronomii do každodenního života. Čas a peníze nesmí definovat gastronomické standardy, proto chce Sushitime přinést kulinářský zážitek a nejčerstvější potraviny do běžného života lidí kdekoliv se právě nacházejí a to bez příplatků luxusních zařízení v top lokalitách. Všechna nabízená jídla jsou připravována bezprostředně po objednání a s použitím těch nejlepších surovin, splňujících požadavky tzv. "sushi" kvality.

Festivalové menu:

  • Sushi set Combo s lososovým a tuňákovým maki a nigiri
  • Sushi set Maki s lososovým, krevetovým a okurkovým maki
  • Sushi set Veggie se zeleninovým maki
  • Sushi sendvič Maguro (sushi sendvič s tuňákem a salátem z mořských řas Wakame)
  • Temaki Ceviche (sushi kornoutek s lososem nakládaným v limetové šťávě, ochuceným chilli a koriandrem)
  • Temaki Tempura (sushi kornoutek obalený v tempuře)
  • Thajské lososové koláčky s limetkovou majonézou a salátem ze skleněných nudlí
  • Japonský vepřový Ramen (vydatná japonská polévka s bůčkem, nakládaným vejcem, zeleninou, hruškovo-jablečným sofritem a ramen nudlemi)
  • Ostro-kyselá polévka (oblíbená pikantní asijská polévka s kuřecím masem, tofu a zeleninou)
  • Kokosový pudink s mangovým želé a jahodou
  • Domácí badyánová limonáda
  • Domácí jasmínový čaj
9 CHEF
5 CHEF
6 CHEF
4 CHEF
4 CHEF
4 CHEF
4 CHEF
3 CHEF
2 CHEF
1 CHEF
2 CHEF
1 CHEF

U Emy Destinnové

Kateřinská 7, Praha 2
www.uemydestinnove.cz

Popis:

Restaurace U Emy Destinnové se nachází v domě, v němž se slavná pěvkyně narodila. Majitel a šéfkuchař Steven Trumpfheller, pochází z Ameriky a této restaurace se ujal v roce 2009 a pojmenoval ji na počest této obdivuhodné operní divy.
Základ kuchyně tvoří francouzsko-italská fusion cuisine, kterou dotváří a obohacují za použití těch nejlepších místních i zahraničních surovin. Vaří jen z nejčerstvějších potravin – mořských plodů, ryb, masa – a ingrediencí z celého světa, připravují i domácí dezerty.

Festivalové menu:

  • Carpaccio z divočáka se salátem meskalin s dressingem z medu a dijonské hořčice a sušenými brusinkami
    (Wild boar carpaccio with meskalin salad, honey dijon dressing and dried cranberries)
  • Mediteránské slávky s fenyklem a anýzem
    (Mediterranean mussels with fennel and anise)
  • Grilovaný mečoun s Pico de Gallo a avokádovou pěnou
    (Grilled swordfish with Pico de Gallo and avocado mousse)
  • Grilovaný steak z bizon z Nebrasky s demiglace z višní a julienne zeleninky
    (Nebraskan grilled bison steak with wild cherry demiglace and julienne vegetables)
  • Čokoládová ganage s omáčkou z mangového pyré a kramblem z burských oříšků
    (Chocolate ganage with mango purée sauce and peanut crumble)
3 CHEF
3 CHEF
6 CHEF
7 CHEF
3 CHEF

U Modré Kachničky

Nebovidská 6, Praha 1
www.umodrekachnicky.cz

Popis:

Zpomalte, nezapomínejte žít, nezapomínejte jíst.
Přijďte se pohodlně usadit do jedné ze stylových restaurací v srdci staré Prahy. Ve vkusném prostředí v retro stylu třicátých let se vrátíte o pár desetiletí zpět. Budete se zde cítit jako doma při posezení s Vašimi blízkými, důstojně a úspěšně na pracovním obědě, svůdně a ladně na romantické večeři. V pestrém jídelníčku najdete především chutné kachní speciality a pokrmy ze zvěřiny doplněné gastronomickými zázraky tradiční české kuchyně.
Restaurace si získala oblibu i díky svému interiéru, jehož základem je starožitný nábytek, ručně kreslené tapety a celostěnná malba v jedné z místností. Celek dotváří mnoho starožitných doplňků jak funkčních, tak dekorativních. Kulinářské umění a servis restaurantů ocenila celá řada významných osobností z domova i ze světa.

Festivalové menu:

  • Paštika z divoké kachny s malinovou omáčkou
  • Uzená kachní prsa s cibulovou marmeládou
  • Pečená kančí kýta na rozmarýnu s červeným rozinkovým zelím a bramborovým nokem
  • Dančí konfitovaný ořech se šípkovou omáčkou a bylinkovým knedlíčkem
  • Borůvkový cheesecake s čokoládovým krémem
  • Výhodné menu (variace předkrmů, variace hlavních jídel a dezert)
  • Chléb z naší pekárny
3 CHEF
3 CHEF
7 CHEF
7 CHEF
3 CHEF
10 CHEF